2011. augusztus 8., hétfő

A tenger hullámai


Még soha nem horgoltam ilyen fonalból, az anyaga és a színe is káprázatos. Barka fonal, a Kabala Tenger árnyalata. Minden színátmenetnél ujjongva mutattam a készülő stólát annak, aki épp a közelemben volt. Az eredeti minta és leírás itt látható, én csak egy picit változtattam. Aki nem boldogulna az angol szöveggel, itt hamarosan meg fogja találni a magyarítását.
Úgy tűnhet, hogy csak kék színű stólákat horgolok. :)


És a minta: a kelleténél hosszabb láncszemsort kell horgolni, mert a hullámzás miatt valamivel rövidebb lesz. A végétől számítva az ötödik szembe 4 kétráhajtásos pálca, a következő szembe 1 kétráhajtásos pálca, * 1 láncszem kimarad, a következőbe 1 kétráhajtásos pálca *, ezt 8-szor ismételjük, majd 5 kétráhajtásos pálca a következő szembe, és megint 5 kétráhajtásos pálca a következő szembe. 1 kétráhajtásos pálca a következő szembe, és megint a ** közti résznél vagyunk, és így tovább...
A végére egyszer horgoljuk az 5-ös csoportot, így lesz szimmetrikus.
Én annyit változtattam a mintán, hogy a széleken az 5 pálcából a másodikat és a negyediket egy láncszemmel helyettesítettem, így egyenletesebb lett a széle.
Tulajdonképpen a belső pálcacsoportoknál is lehetne ezt alkalmazni, de úgy elvész a minta plasztikussága, bár áttörtebb, ritkább lesz... Ki kell próbálni mindkettőt. :)
A következő sorban pedig minden pálcára egy rövidpálcát kell horgolni.
E két sor ismétlődik, nagyon egyszerű.

2 megjegyzés:

  1. Gyönyörű!!!! A fonal színe és a kész stóla is :)

    VálaszTörlés
  2. Egy Barka fonal már csak ilyen. :) És mesésen puha, remélem, hűvösebb lesz már, és felvehetem. Köszi szépen. :)

    VálaszTörlés